Home
Wie ben ik?
Werkwijze
Voor wie?
Ondersteuningen

Ervaringen
Workshops
Inspiratie
Praktische info
Links

 

De bloesemremedies

Bloesemremedies zijn als het ware ‘aftreksels’ van de energieën van een bloem, plant of mineraal en zijn omgeving, zonder deze te beschadigen. Deze energie of levenskracht wordt opgenomen in zuiver water en later verdund met zuivere, biologische cognac om het te conserveren.

Van deze moederessence wordt door mij een remedieflesje gemaakt, speciaal op de behoeftes van jou op dat moment. Je krijgt dit remedieflesje mee naar huis  en neemt ze in druppelvorm op regelmatige basis in. Na een aantal weken evolueren we samen de veranderingen.

Ik maak gebruik van de Nederlandse bloesemremedies, de FES (Californische) bloesems, Deva, Bush en Yana kinderremedies. Al deze remedies zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden met respect en hoge afstemming met de energie gemaakt. Daardoor hebben ze een veel hogere trilling dan de bekende Bachbloesems. Dit maakt dat ze veel verfijnder werken en uitermate geschikt zijn voor o.a. hooggevoelige personen en kinderen.

"Schüssler" celzouten

Door bv erfelijke belastingen, stralingen of bepaalde levenswijzen kunnen chronische mineraaltekorten in ons lichaam ontstaan. Celzouten zijn homeopathische verdunningen van samengestelde, lichaamseigen mineralen, die direct inwerken op de cellen van ons lichaam. De gewone, onverdunde, geconcentreerde mineralen (bv magnesium of ijzersupplementen) die vaak worden voorgeschreven, kunnen een belasting vormen en ongewenste bijwerkingen geven. Zo zie je bijvoorbeeld dat mensen bij het innemen van ijzersupplementen vaak last hebben van verstoppingen. De Schüssler celzouten kunnen door hun verdunningen zonder problemen door de celwand, ze hoeven dus niet eerst door de stofwisseling van het lichaam opgenomen worden. Bovendien is het door hun zeer sterke verdunningen onmogelijk om teveel van deze mineralen binnen te krijgen. Dikwijls kunnen deze celzouten ook voorkomen dat er een chronisch tekort ontstaat, al dan niet in samenwerking met de voorgeschreven supplementen.

Bloesemremedies en Schüssler celzouten zijn dus geen medicijnen of chemische middelen, wat maakt dat het een mooie aanvulling kan zijn voor alle mensen en reguliere medicijnen! Let op: Het zijn dus geen vervangingen voor de reguliere medicijnen. Bij ernstige en aanhoudende klachten adviseer ik u een huisarts te raadplegen!

 
 

yvonne@bloembloom.be | Chaamseweg 53 - 2328 Meerle | Tel. +32 474 515 795
© Yvonne Engelen - Alle rechten voorbehouden